psychologia internetu  
 


Strona główna | Lektury | Bibliografia | Zasoby
 

Bibliografia podstawowa

Wallace, P. (2001), "Psychologia Internetu", Rebis
Castells, M. (2003), "Galaktyka Internetu", Rebis

Bibliografia dodatkowa

Abbate J. [2000], Inventing the Internet, MIT Press
Bell, D. i B. M. Kennedy [2000], The Cybercultures Reader, Routledge
Castells, Manuel, [1997, 2000 (II wyd.)], The Information Age: Economy, Society and Culture
Castells, Manuel, [2001], The Internet Galaxy, Oxford University Press
Drucker, Peter, F., [1993], Społeczeństwo pokapitalistyczne, polskie wydanie 1999, PWN, Warszawa
Dyson, Ester [1999] Wersja 2.0. Przepis na życie w epoce cyfrowej, Prószyński i S-ka, Warszawa
Goban-Klas, Tomasz, [2000], Media i komunikowanie masowe. Teorie i analizy prasy, radia, telewizji i Internetu, PWN Warszawa-Kraków
Hertz, K., Wędrówki po Internecie
Himanen, Pekka [2001] The Hacker Ethic and the Spirit of the Information Age, Random House, New York
Jones, S. [1999], Doing Internet Research, Sage
Jonscher, Charles [2001] Życie okablowane;MUZA S.A., Warszawa
Levinson, Paul [1999] Miękkie ostrze MUZA S.A. , Warszawa
Krzysztofek, Kazimierz, [1999], Społeczeństwo informacyjne i rewolucja teleinformatyczna, w: Zacher, L.[1999] "Transformacje"
Mann, C. i F. Stewart [2000], Internet Communication and Qualitative Research, Sage
McLuhan, M. [2001], Wybór tekstów Red. Eric McLuhan, Frank Zingrone, Zysk i S-ka, Warszawa
Negroponte, N., [1997], Cyfrowe życie, Książka i wiedza
Raymond, Eric, [1997], The Cathedral and the Baazar, www.tuxedo.org/~esr/writings/cathedral-baazar
Rheingold, H., The Virtual Community. Homesteading on the Electronic Frontier, http://www.rheingold.com/vc/book/
Smith, M. i P. Kollock [1999], Communities in Cyberspace, Routledge
Turkle, S. [1996]. Life on the Screen: Identity in the Age of the Internet, London: Weidenfeld & Nicholson, (fragmenty po polsku: 'Tożsamość w epoce Internetu.',http://www.wiw.pl/biblioteka/blaustein_rosinska/01.asp)
Wallace, P., [2001], Psychology of Internet, Rebis

 
 
 

Litil Production 2002